ФОРУМ ХРИШЋАНСКИ САБОР СРБИЈЕ

СВРХА ФОРУМА ЈЕ ДА ОКУПИ ПРИСТАЛИЦЕ ПОВРАТКА ХРИШЋАНСКЕ, ПРАВОСЛАВНЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ И ПРОМОВИСАЊЕ УДРУЖЕЊА ХСС.
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQ/УпутствоFAQ/Упутство  ТражиТражи  Листа члановаЛиста чланова  Корисничке групеКорисничке групе  Региструј сеРегиструј се  Приступи  

Share | 
 

 Петиција за оставку Председника Србије.

Go down 
АуторПорука
Admin
Admin
Admin

Posts : 229
Join date : 30.05.2009

ПорукаНаслов: Петиција за оставку Председника Србије.   Fri Nov 26, 2010 7:25 pm

Господин Борис ТАДИЋ, Председник Р. Србије
Народна канцеларија Председника Републике
Масарикова 5/VI
11000 Beograd

Ваша екселенцијо господине председниче Републике ТАДИЋУ

ЕВРОПСКА АМБИЦИЈА ПРЕКО ДРЖАВЕ И НАРОДА

У В О Д

На основу Устава Р. Србије (1. става Члан 56 Устава [1]) упућујемо Вам ово отворено писмо и тражимо од Вас да на њега јавно одговорите.

Непрекидно понављање у вестима да је он био о свему обавештаван већ годинама и да се о све опомене оглушивао, те да зато мора да буде уклоњен с положаја управљања нам је стварало осећај да то говоре о Вама. Када се усредсредисмо, чусмо да говоре о владики АРТЕМИЈУ.

Према вестима, државне службе већ годинама знају за малверзације архимандрита Симеона ВИЛОВСКОГ, игумана манастира Бањске, секретара и заменика владике АРТЕМИЈА, као и досадашњег члана Епархијског управног одбора Предрага СУБОТИЧКОГ. Зашто је тек сада поднета кривична пријава Вишем тужилаштву против њих? Вести нас прецизно и јасно обавештавају да је ВИЛОВСКИ увече у петак 12. фебруара побегао из Грачанице у Македонију. Зашто наши државни органи нису спречили његов бег?

Господине председниче ТАДИЋУ, задатак одговарајућих служби наше државе, којима руководи наша Влада, је да спречи развој малверзација и да спречи кривотворце да напусте Србију. Ово су текући примери њене неуспешности у томе. Ви сте одредили мандатора за председника Владе. Ви сте (противуставно) председник и Демократске странке. Већина чланова Владе је из ње. Влада ради по Вашим упутствима и одговорна је Вама као заштитнику Устава и закона, и као врховном команданту Војске Србије.

Можете ли критеријуме примењене на владику АРТЕМИЈА да примените на себе самог?

Јер, ако је владика АРТЕМИЈЕ одговоран за незаконит рад ВИЛОВСКОГ и СУБОТИЧКОГ и ако је зато, и зато што их у томе није спречио, неспособан да управља Рашко – призренску и Косовско – метохијску епархију, онда је јасно да сте Ви још одговорнији за наведене пропусте државних органа и да сте Ви још неспособнији да будете председник Р. Србије него владика АРТЕМИЈЕ да води епархију.

Ми Вас молимо, предлажемо Вам, тражимо од Вас, да Ви сами на себе применити исте те критеријуме који се примењују на владику Артемија. Ми ово Вама саветујемо добронамерно, јер мислимо да је тако много боље и за Вас и за све држављане Р. Србије, за Р. Србију и цео Србски народ, него да се скупљани гнев у појединим деловима народа сједини и Вас потопи.

Тврди се да се владика АРТЕМИЈЕ оглушавао о сва обавештења о незаконитом раду својих сарадника, да их није надгледао, да је зато неспособан да управља епархију и да је стога уклоњен. То нас приморава да и Вас и нашу јавност подсетимо у даљем тексту како се Ви, господине председниче ТАДИЋУ, оглушавате о све молбе, апеле, обавештења, упозорења, предлоге да прекинете своје непрекидно јавно кршење Устава Р. Србије.

Ако Ви, господине председниче ТАДИЋУ, знате да постоји већи државни криминал од непрекидног јавног кршења Устава од стране Председника државе, молимо Вас да о томе обавестите јавност.

Такође Вас молимо да јавно објасните да ли Ви мислите да држављани морају да поштују Устав, закон, и Вас као председника Р. Србије, када Ви личним деловањем дајете пример њихових непоштовања?

Спомињући владику АРТЕМИЈА правда и истина нас обавезују да завршимо с кратким поређењима.

Владика АРТЕМИЈЕ се није огрешио ни о Устав ни о закон.

Ви непрекидно кршите Устав и стално се оглушујете о све молбе и упозорења да то не чините, на шта Вас даље подсећамо.

Владика АРТЕМИЈЕ по цену свог живота голорук, без државне подршке и помоћи, штити србске светиње и Србски народ од окупаторских злодела и злочина.

Ви као председник Републике, те и као врховни командант Војске Србије, нисте се ефикасно ангажовали за њихову одбрану.

Окупаторски злотвори су уништили преко 150 србских цркава и манастира, опљачкали србске домове, распродали приватна, црквена и заједничка имања, добра и природна богатства, опоганили србска гробља, прогнали преко 250 000 невиних Србкиња и Срба с Косова и Метохије, живим су људима вадили органе ради продаје за набавку оружја против Србског народа и Р. Србије, шире лажи о Србском народу и распирују неосновану мржњу против њега. Владика АРТЕМИЈЕ одбија да окупатори невешто, грешно и неправославно обнављају светосавске србске духовне светиње.

Ви сте спремни да преговарате с поробљивачима Србског народа, с окупаторима србске постојбине.

Владика АРТЕМИЈЕ даје првенство истини, слободи и јединству Србског народа, Косова и Метохије те и целе Србије, над срљањем у жезла Европске Уније.

Ви по сваку цену настојите да остварите своју европску амбицију. Односите се према Р. Србији онако како се Стипе МЕСИЋ односио према СФР Југославији. Распарчавате Р. Србију и својевољно је учлањујете у друштво држава, чије власти понижавају Србски народ његовим демонизовањем користећи лажи, које су спроводиле осам година неоправдане исцрпљујуће санкције против Р. Србије и својим оружаним снагама учествовале у свеопштем људском, духовном, еколошком, индустријском, моралном и материјалном разарању Р. Србије. Даље Вас подсећамо на то.

Владика АРТЕМИЈЕ се бори за поштовање Србског народа и за истину о њему.

Ви се извињавате онима који су се страшно огрешили о Србски народ и о Р. Србију
Назад на врх Go down
Погледај профил корисника http://1xcc.forumsc.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 229
Join date : 30.05.2009

ПорукаНаслов: Re: Петиција за оставку Председника Србије.   Fri Nov 26, 2010 7:26 pm

Ви сте били добронамерно упозорени да не прихватате државне функције ако не можете или нисте спремни да их извршавате по Уставу [2].

Вама је био поднет захтев [3] ради одбране и заштите Републике Србије и њених држављана, да редовном Међународном суду у Хагу поднесете у име Р. Србије тужбе против: М. Ахтисарија, А, Чекуа, Х. Тачија, Х. Солане, У. Џ. Клинтона, Т. Блера, и К. дел Понте за злодела и злочине против Р. Србије и Србског народа. Ви сте се о то поптуно оглушили, а Ви сада представљате Р. Србију (Члан 112, т. 1. Устава Р. Србије). Уместо да сте прихватили захтев, Ви сте издвојили један злочин у Сребреници из целог низа злочина на територији СФРЈ са налогом Народној скупштини да се изјасни само о њему.

Генерални секретар господин Бранко РАДУЈКО је обавестио [4] да се Ви захваљујете «за упућене предлоге, захтеве и сугестије» и да ћете их, са својим сарадницима, «размотрити са потребном пажњом, а у складу са уставним надлежностима председника Републике.», да Ви извршавате «своје надлежности у складу с одредбама Устава Републике Србије и законима Републике Србије», и да Ви предузимате «све што је» у Вашој «моћи да се заштите национални интереси Републике Србије».

Ви сте прихватили да учествујете у другом кругу неуставних председничких избора (Преамбула, Чланови 12, 21 и 52 Устава), приступили сте полагању Председничке заклетве упркос томе што сте као тадашњи Председник Републике били посебно (Председничком заклетвом) обавезни да штитите уставност и законитост, и упркос томе што сте на време били писмено и јавно обавештени да су избори били расписани и спровођени неуставно [5] - [22]. Уставни суд у свом Закључку [23] и у свом Решењу [24] није оповргао неуставност Вашег избора и инаугурисања за председника Републике.

Вама је указивано [20], [25] - [32] да истовремено држите функције и положаје Председника Републике и председника политичке (Демократске) странке, упркос Вашој положеној Председничкој заклетви, чиме непрекидно кршите Устав (Чланови 6, 19, 23, 25, 2. став Члана 52, и Чланови 111 до 115 Устава). Ви то непрестано чините од свог избора, и сада. Уставни суд у свом Закључку [23] није оповргао неуставност Вашег истовременог статуса председника Републике и председника Демократске странке.

Ви сте били обавештени [32] још у току пријављивања изборних листи да сте противуставно носилац једне изборне листе („За европску Србију - Борис Тадић”). Упркос том благовременом обавештењу [32] Ви се нисте повукли. Ви сте, под Председничком заклетвом заштите Устава и закона, прихватили да противуставно будете носилац изборне листе. Ви сте чак били врло активни у предизборној кампањи у току општих избора за изборну листу „За европску Србију – Борис Тадић”. Били сте обавештени још у процесу избора [32] - [36] да је противуставно такво Ваше јавно ангажовање. То Вам је Уставом забрањено (Чланови 6, 19, 23, 25, 2. став Члана 52, и Чланови 111 до 115 Устава). Тиме сте ауторитетом председника Републике остварили неоспоран битан, одлучујући, утицај на остале државне органе, на средства јавног обавештавања, политичке странке, и на бираче, стварајући утисак да су избори организовани и спроведени по Уставу.
Назад на врх Go down
Погледај профил корисника http://1xcc.forumsc.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 229
Join date : 30.05.2009

ПорукаНаслов: Re: Петиција за оставку Председника Србије.   Fri Nov 26, 2010 7:28 pm

Републичка изборна комисија није оповргла неуставност изборне листе „За европску Србију - Борис Тадић” [37]. Она је одбила Приговор [32] јер је неблаговремен пошто је рок од 24 часа (!) за подношење приговора истицао 21. марта, а Приговор је поднет 24. марта док је још увек трајао процес примања изборних листи. У својој Пресуди [38] Врховни суд Србије није оповргнуо неуставност изборне листе „За европску Србију – Борис Тадић”. Ни Уставни суд у свом Решењу [24] и у својим документима [39] - [41] није оповргнуо противуставност те изборне листе.

Републичка изборна комисија, Врховни суд Србије и Уставни суд нису оповргли да је садашња власт противуставна. Они нису ни разматрали питање уставности те изборне листе. Они су се усредсредили на изналажење процедуралног пропуста у закашњењу да се поднесе приговор Републичкој изборној комисији. Вама је то довољно да сматрате да можете да будете председник Р. Србије.

Опште изборе сте учинили противуставним. Конституисање Народне скупштине и избор Владе сте учинили противуставним. Учинили сте да су све Ваше и њихове одлуке, уредбе и закони неуставни. Дезавуисали сте себе да можете с уставним правом да будете председник Р. Србије и да је представљате. Вама све то до сада није било важно. Зато народ и будућа власт имају пуно право да пониште све ваше одредбе, законе, све ваше ставове, сва ваша иступања и све преузете обавезе у име народа и Р. Србије.

Ви потпуно ниподштавате и најновија упозорења [42] - [46] на Ваше противуставно деловање, извршавање функције и обављање дужности председника Републике, и молбе да то прекинете подношењем своје неопозиве оставке [22], [25]. Јасно је да Вас, нажалост, ни један меродаван државни орган не спречава да противуставно обављате функције председника Р. Србије.

Уставни суд [39] - [41] није оповргао неуставност Вашег рада и деловања.

Ви нас засипате својим изјавама да Србија никада неће признати противуставно прокламовану тзв. „државу Косова”. Те Ваше речи нису потврђене Вашим деловањем. Ваш рад их оповргава. Ви сте се оглушили не само о молбе и предлоге [47], [48] да заштитие свим законитим и уставним средствима народ и целовитост Р. Србије, већ сте по том питању остали потпуно пасивни као врховни командант Војске Србије.

Својим радом исказујете непоштовање Резолуције 1244 Уједињених Нација [25], [29], [31], [42]. Споразумом да прихватате ЕУЛЕКС делујете супротно њој и Уставу. То чините уместо да активно примењујете уставне одредбе и права дата Р. Србији Резолуцијом 1244 у заштити Косова и Метохије, свих држављана Р. Србије на Косову и Метохије, као што Вам је било предлагано [47], [48].

ВАША ЕВРОПСКА АМБИЦИЈА

Јесте ли свесни колико је безпримерно конструисање лажи против Срба да би се на њима изградило демонизовање Србског народа и Р. Србије у Европској Унији, какво нисмо доживели ни под Хитлеровом фашистичком окупацијом? Ако нисте свесни, како можете да будете председник Р. Србије? Ако сте свесни, како онда можете да тражите пријем Р. Србије у Европску Унију пре него што њене власти изнесу истину о догађајима на тлу СФРЈ од 1990. год. до данас, о свим југословенским народима и националним мањинама, пре него што изнесу истину о Србском народу и Р. Србији, пре него што све државе чланице Европске Уније признају и поштују Р. Србију одређену њеним Уставом?

Ви ниподаштавате чињеницу да су водеће државе чланице, оснивачице, Европске Уније, не само спроводиле осам година неоправдане санкције против Р. Србије, већ су својим оружаним снагама учествовале у НАТО агресији на Р. Србију 1999. године. Оне су тиме издале резултате Другог Светског Рата, које су извојевали њихови, амерички, руски и многи други совјетски, и наши, војници и борци, војни команданти и државници. Они су тиме погазили основне европске вредности: право на поштен живот у миру, право на слободу, право на равноправност људи, народа и држава.Државе чланице Европске Уније и она у целини у односу према Р. Србији и Србском народу делују супротно основним европским вредностима и супротно Преамбули и члановима 1, 3, 13 (1. став), 16 (1. став), 18 (1. став), 19, 23 (1. став), 25, 26 (1. став), 27 (1. став) Устава Р. Србије.

Садашње догађање с Грчком јасно показује како државе чланице Европске Уније губе своју сувереност. Учлањење Р. Србије повлачи суштинску промену статуса Р. Србије, чак и ако би, и када буду, све државе чланице Европске Уније, и Унија у целини, признале и поштовале Устав Р. Србије те тиме и суверенитет Р. Србије над Косовом и Метохијом као нераскидивим делом њене територије.

Претходно изложено показује, на основу члана 307 Устава Р. Србије, да су једино њени држављани меродавни да одлуче референдумски да ли Р. Србија треба сада да постаје члан Европске Уније, и да ли сада треба да се подноси пријава за њено чланство у Европској Унији.

Ви сте то потпуно ниподаштавали својим самовољним подношењем пријаве Р. Србије за чланство у Европској Унији. Тако сте, упркос свим Вам раније поднетим молбама, апелима, предлозима да поштујете Устав, опет деловали противуставно с могућом катастрофалном последицом истапања државности Р. Србије, понижавања Србкиња и Срба, Србског народа, у Европској Унији.

ВАШ ОДНОС ПРЕМА ДРЖАВИ И НАРОДУ

Под Вашим председниковањем је извршена багателна распродаја заједничке (друштвене, државне) имовине и заједничких добара. Из идеолошких разлога је уништена војска Р. Србије, која је достојно оправдала улогу војног браниоца народа и државе 1999. године. Њени припадници су доведени у ситуацију да се на улици протестима боре за своја права. Р. Србија непрекидно позајмљује енормне износе новца, а истовремено се отпушта све већи број запослених. Домаћа индустрија је практично потпуно уништена, а пољопривредна производња је сведена на одржавање елементарне егзистенције.

Ви сте пре неколико година у Немачкој изјавили да Ваш народ треба да се ослободи митова, легенди и прошлости.

Ви сте се многима ван Србије извињавали.

Ви сте недавно, у Републици Српској, у оквиру прославе осамнаест година њеног постојања, изненада објавили да Скупштина Р. Србије треба да донесе „Декларацију о Сребреници” која се многима неће допасти. Ваша изјава је требало да створи толико дубок шок у Србском народу да он неће моћи ништа друго да учини већ да призна да је урадио оно што није учинио, нити је икоме дозволио да чини у његово име то за шта га у Европској Унији оптужују лажима.

Нисте у Србији рекли, у својим изборним кампањама, да ћете то све да чините, и у чије име да то чините: у име Р. Србије као њен Председник, или у име Демократске странке као њен председник.

ВАША ОДЛУКА

Овим обраћањем Вам се исказује нада да ћете разумно, мудро и поштено да донесете једину исправну одлуку у складу с Уставом и начелима демократије:

Ваша неопозива оставка на функцију и положај председника Републике Србије.

У очекивању Вашег јавног одговора, с поштовањем председника Републике, потписници овог отвореног писма.

Љубомир Т. Грујић:


ПОТПИСНИЦИ

(Потписи с назнаком За писмо председнику Тадићу свој потпис: Име Презиме, Место, Држава ако није Р. Србија, и еадреса, се шаљу на lyubomir_gruyitch@yahoo.com .1. Др. Љубомир Т. ГРУЈИЋ, Џона Кенедија 31/15, 11070 Београд, lyubomir_gruyitch@yahoo.com

2. Nenad Misic, Hisarska 20, 18400 Prokuplje, Srbija, nenadmisic@hotmail.com

3. Зорка Медић Ристић, ул Пеђе Милосављевића 13, Београд, zorkamedic@gmail.com

4. Dr. Desanka Krstich. 121 Howard Park Ave. Toronto, drdkrstich@rogers.com

5. Radmilo Krstich. 121 Howard Park Ave. Toronto, drdkrstich@rogers.com

6. Vesna Krstich. 121 Howard Park Ave. Toronto, drdkrstich@rogers.com

7. Aleksandar Krstich. 121 Howard Park Ave. Toronto, drdkrstich@rogers.com

8. Djordje Krstich. 121 Howard Park Ave. Toronto, drdkrstich@rogers.com

9. Djordje Petrovic, Toronto, Kanada, djordje.petrovic@rogers.com

10. Aleksandar Polic, Jespersgatan 13, 214 45 Malmö – Sweden, alpoz2004@yahoo.se

11.

.

.

.

Молбу [20] господину председнику ТАДИЋУ да поднесе оставку је до сада на Интернету потписало 151 лице:

http://www.thepetitionsite.com/petition/316140698 .
Назад на врх Go down
Погледај профил корисника http://1xcc.forumsc.net
Sponsored content
ПорукаНаслов: Re: Петиција за оставку Председника Србије.   

Назад на врх Go down
 
Петиција за оставку Председника Србије.
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
ФОРУМ ХРИШЋАНСКИ САБОР СРБИЈЕ  :: ПОЛИТИЧКЕ ДИСКУСИЈЕ :: Политичка сцена Србије-
Скочи на: