ФОРУМ ХРИШЋАНСКИ САБОР СРБИЈЕ

СВРХА ФОРУМА ЈЕ ДА ОКУПИ ПРИСТАЛИЦЕ ПОВРАТКА ХРИШЋАНСКЕ, ПРАВОСЛАВНЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ И ПРОМОВИСАЊЕ УДРУЖЕЊА ХСС.
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQ/УпутствоFAQ/Упутство  ТражиТражи  Листа члановаЛиста чланова  Корисничке групеКорисничке групе  Региструј сеРегиструј се  Приступи  

Share | 
 

 Политичке идеје Драгоша Калајића

Go down 
АуторПорука
ЗБОРPosts : 37
Join date : 05.04.2010

ПорукаНаслов: Политичке идеје Драгоша Калајића   Tue Sep 14, 2010 6:30 pm

"У суштини, нема у историји Европе светлије, радосније и боље епохе од оне коју обухватају стожери врлина и вредности европског средњевековља. Ратови су у средњем веку били, у поређењу са модерним, дечије игре.

Рушење монархијског поредка отвара пут људског пада на коме човек прво стиче празноверје да потиче не од Бога већ од мајмуна а потом и постаје сасвим налик мајмуну.

Убиство краља изазива најтеже последице јер се таквим злочином стварно или симболично затире највише осведочење присутности божанског елемента у човеку.

Мисли, као да ћеш сутра умрети - делај, као да никад нећеш умрети.

Нема победе вредније од верности себи у поразу, нити има већег пораза од издајства себе због победе.

Искушавај сопствену целовитост и стаменост бића суздржаношћу у сред обиља, чедношћу у сред оргија, блиставошћу у сред мрака.

Брак је основна ћелија људске заједнице те прелиминарни испит твојих могућности и моћи. У свом идеалном одређењу и опредељењу брак је израз херојске одлуке бића за јединственост, за квалитет упркос квантитета, за форму упркос аморфије.

Многе препоруке Исуса Христоса није могуће правилно разумети без спознаје историјског контекста. Ваља имати у виду и метафорични смисао многих јеванђељских препорука који с тога не допушта дословне лектире и одговарајућа, приземна тумачења.

Већина људи данас још увек нема потпуну свест о катастрофалним размерама растројства и деградације људског елемента, услед поступности нихилистичких процеса, на које се човек свикава.

Некако данас са људских лица нестали су знаци радости, искре среће, руменила живости, уступивши места сенкама меланхолије, равнодушности и умора.

Првим светским ратом уништене су четири империје које су се опирале експанзији наднационалног капитализма и његове лихварске метастазе. Након Другог светског рата државе су изгубиле битна својства суверенитета, чији су бедни остаци све угроженији. У току је процес уништења последњих залиха самобитности народа и култура."
Драгош Калајић

http://www.4shared.com/document/YHSnSJH2/Dragos_Kalajic_-_Dve_vrste_nep.html
http://www.4shared.com/document/EM4vS2UM/Dragos_Kalajic_-_Ustajte_na_de.html
http://www.4shared.com/document/q1YlqvSp/Dragos_Kalajic_-_Obnova_monarh.html

Назад на врх Go down
Погледај профил корисника
 
Политичке идеје Драгоша Калајића
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
ФОРУМ ХРИШЋАНСКИ САБОР СРБИЈЕ  :: ПОЛИТИЧКЕ ДИСКУСИЈЕ :: Политичка сцена Србије-
Скочи на: