ФОРУМ ХРИШЋАНСКИ САБОР СРБИЈЕ

СВРХА ФОРУМА ЈЕ ДА ОКУПИ ПРИСТАЛИЦЕ ПОВРАТКА ХРИШЋАНСКЕ, ПРАВОСЛАВНЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ И ПРОМОВИСАЊЕ УДРУЖЕЊА ХСС.
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQ/УпутствоFAQ/Упутство  ТражиТражи  Листа члановаЛиста чланова  Корисничке групеКорисничке групе  Региструј сеРегиструј се  Приступи  

Share | 
 

 ОСНОВНИ ИДЕОЛОШКИ ЦИЉЕВИ ПОКРЕТА ХСС

Go down 
АуторПорука
Admin
Admin
Admin

Posts : 229
Join date : 30.05.2009

ПорукаНаслов: ОСНОВНИ ИДЕОЛОШКИ ЦИЉЕВИ ПОКРЕТА ХСС   Mon Aug 24, 2009 2:50 pm

ХСС JE УДРУЖЕЊЕ ИДЕОЛОШКИХ ИСТОМИШЉЕНИКА.

Сама реч ''хришћанство'' се традиционално поистовећује са религијским, црквеним организацијама или институцијама у једној држави, мечутим,
Хришћански Сабор Србије, у наставку ХСС ,
није замишљен да функционише и делује као религијска организација.

Удружење идеолоских истомишљеника ХСС је потпуно самосталано, саборно удружење идеолошких истомишљеника, чији инцијативни тим има циљ и претензије да се ХСС временом трансформише у снажну политичку организацију или странку, која ће деловати на територијалним просторима Србије и шире на европском континету, са примарним циљем да:

- Штити традиционалнe, духовне и култулорошке вредности и интересе, српског хришћанског народа у Србији и шире на Балкану.

- Да штити територијални интегритет, суверенитет и Устав Државе Србије.

- Да делује едукативно у правцу упознавања и информисања становнике Србије и српског народа у расејању са вредностима , традиционалног али модерног вида монархистичког државног урећења као и да се политички, дипломатски медијски бори за повратак монархије у Србију.

- Да се непрестално залаже за побољшање стандарада живота свих становника Србије.

- Да као идеолошка организације становницма Србије ,пружа и гарантује апсолутну заштиту приватног власништа и уживања у њему .

- ШТИТИ ПРАВО ЉУДСКОГ БИЋА НА ЖИВОТ, ОД ЗАЧЕЋА .


Инцјативни тим ХСС нема намере да се бави религијским догмама , теоријама, нити расколима, који постоје у црквеним и религиским институцијма на подручију Државе Србије .

Као што у свету постоје и делују различите идеологије, попут социјализма, национализма, демократије , комунизма ,либерализма ,апсолутизма и низ других нама познатих и непознатих људских идеологија, тако постоји и хришћанска монархистичка идеологија, која је формулисана на разне начине а која је најсроднија већинском и једином конститутативном народу Србије, то јест српском народу .

То је идеологија коју Хришћански Сабор Србије има намеру да презентује и популарише становницима Србије и шире на европском континенту, јер таква врста идеологије у Србији, која би знатно утицала на становнике Србије и државне институције, нажалост, у Држави Србији не постоји .

Демохришћанску Странку Србије, коју предводи В. Батић , није вредно ни спомињати у том контексу , с обзиром да се у случају ове квазидемократске и квазихришћанске политчке странке ради о џокерској политичкој странци ДС и Тадића, која у реалности служи само за заваравање становника Србије и јачање позиције ДС у Скупштини Србије.

Циљ ХСС је да се уздигне изнад било какве врсте етничког,политичког или верско идеолоског раскола и да, као што смо то већ напоменули, политичким и истински демократским методама штити интересе, не само српског правослсавног народа, већ свих хришћанских народа у Србији, као и вредности њихових хришћанских традиција, обичаја, културе и свих других минимума интереса у Србији у складу са Уставом Србије ..

Покрет ХСС ће се пре свега залагати да заступа интересе православног народа, као већинског и јединог конститутативног народа у Србији, али ово удружење идеолошких истомишљеника је слободно и приступачно за сваког родољубивог, истинољубивог и правдољубивог хришћанина и родољуба, као и свих становника Србије који гаје искрену и истинску љубав према Христу, хришћанству , хришћанским традиционалним и културолошким вредностима, као и према будућој саборној и снажној, хришћанској Краљевини Србији, за чије се формирање инцијатори идеолошког удружења истомишљеника, под називом Хришћански Сабор Србије, залажу.

Инцијаторима ове племените идеје је веома стало да се што већи број истинских хришћана и родуољуба који бораве на територијалним просторима Србије и изван ње , укључе у инцијативу оснивања Покрета, због његовог квалитетнијег будућег јавног делованја и политичког организовања , како би се у што краћем временском року трансформисали у политичку странку умерено десне политичке оријентације.

Зато вас и овим путем позивамо да одвојите део свог слободног времена и хршћанском, братском и сестринском љубављу, помогнете рад и напредак ове племените инцијативе и идеје.

ИО Хришћанског Сабора Србије

ХРИШЋАНСКИ САБОР СРБИЈЕ
Назад на врх Go down
Погледај профил корисника http://1xcc.forumsc.net
 
ОСНОВНИ ИДЕОЛОШКИ ЦИЉЕВИ ПОКРЕТА ХСС
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
ФОРУМ ХРИШЋАНСКИ САБОР СРБИЈЕ  :: СВЕ О ФОРУМИМА :: Обавештење у вези Покрета Хришћански Сабор Србије.-
Скочи на: